Tekil Mesaj Gösterimi
Eski
  (#5)
enver4486

enver4486 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: A Rh+
11-02-2007, 22:53 PM

Alıntı:
İngiliz mühendis (44) Nick Argyle'ın Cotswolds'taki küçük garajında yarattığı Rapom V8, İngiltere'nin en güçlü motosikleti diye anılıyor. Saf alkolle (6 kilometrede 1 galon) çalışan bu canavarın kalbinde, 8,2 litre hacminde, 1000 beygir (hadi 5 Mini Cooper veya 10 600 cc'lik supersport motosikletin toplam performansı diyelim) güç üreten, bir "monster truck-canavar kamyon" motoru bulunuyor.

Drag yarışlarına katılan Rapom'u, ancak şanslılar trafikte, ininden piste götürülürken katettiği 15 km'lik yol boyunca görebiliyor.

Yine kendisinin "yarattığı" canavar kamyonun şasisini satmasının ardından küçük projeler peşinde koşan Nick Argyle, Rapom'un yaratılış öyküsünü Dr. Frankenstein edasıyla anlatıyor: "Garajda, kamyonu yaparken kullandığım geniş alan artık yoktu. Ancak bir motosiklet yapabilirdim. Proje için yeni bir motor alacaktım ancak karım bana garajda duran canavar kamyon motorunu kullanmamı önerdi. 'Neden olmasın?' diye düşündüm."
Rapom V8'in selesi de MV Agusta F4 ve Suzuki Hayabusa kırması; belirtmeden geçmeyelim!

Alıntı:roadbuster