Alıntı:
eskici´isimli üyeden Alıntı
Geçenlerde ABD'de yıllarca motosiklet kullanmış bir arkadaşım, üstüne para verilse TEM'de motosiklete binmeyeceğini söyledi. O günlerde, Şanlıurfa'da ortaya çıkan bir skandal, arkadaşımın düşüncesinde haklı olabileceğini gösterdi. Aralıkta yapılan ehliyet sınavının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü bir araştırma başlatmış; 2 bin kişiden sınava birkaç kez girip başarısız olan 600'ünün yerine sahte belgelerle başka şahısların girdiği ortaya çıkmıştı.
İnsanı ülke gerçekleri karşında utanmaktan başka ne yapabilir diye düşündürüyor. Düşünmek sanırım yeterli değil artık. Harekete geçmeli ama!!!
|
ilğinç birşeylerde ben anlatayım size.
B ehliyetimi 18 ime girdiğimde güzel memleketim izmirden aldım.üniversiteyi şimdi urfada okuyorum ve motorsiklet alacağım için a2 ehliyet kursuna yazıldım ve sonuçta bir kaç ay önce yazılı sınava girdim.inanılmaz bir rezillik.bana gelen sorular b ehliyetim olmasından dalayı 20 tane motor sorusu.5 dk da bitirdim.başımı kaldırıp sınıfa baktığımda bütün sınıf ayakta ordan oraya koşturuyor.soruları yapabilen birkaç kişiden soruları kopya çekiyor.hatta sınav gözetmenleri onlara yardımcı oluyor.sınav gözetmenine neler oluyor diye ima eden bir bakış attım.Dediği: sen joker değilmisin niye yardım etmiyorsun oldu.

olaya bakın: hatta birtanesi daha önceden B ehliyeti varmış A2 alıyormuş.kitapçıkta yapması gereken soru 20 tane ama cewap anahtarında 40 kutucuk var.Sivri zekalı adam 40 soruyu işaretlemek için 1 er boşluk bırakarak 1-3-5-7 diye cevap kağıdına işaretlemiş.neyseki gözetmen görür ve yardımlaşa yardımlaşa sorular yapılır.kopya vermeyip inat edince beni 45 dk boyunca sınavdan çıkartmayıp o rezilliği görmemi ve beni sinir ettmeyi başardı.Biryandan güldüm ve bir yandanda için için ağladım.Çünkü 2 ay sonra bu insanlar arasında trafikte motor kullanıyor olucaktım.AAAllllAAAAHHHHIIMMMMM