|
09-01-2007, 08:10 AM
Arkadaşlar güzel söylüyorsunuz da, bu işler ciddi ve bilinçli bir şekilde yapılmazsa kimsenin kimseye yararı olmaz. Bir insan çok bilgili olabilir ama öğretme yeteneği yoktur, insanları farkında olmadan yanlış yönlendirebilir. Ayrıca bu tip eğitimler öyle boş bir alanda toplanılarak yapılacak tipte eğitimler değil. Gerekli donanım ve şartlar sağlanmalı. Özellikle güvenli sürüş ve ileri sürüş teknikleri eğitimlerini veren kişilerin eğitim verebilme sertifikasına sahip kişiler olması çok önemli. Aksi taktirde "ben size birşeyler öğreteceğim" diyen insanların sizlere göstereceği bazı şeylerin size faydası olabileceğini sanmıyorum, hatta bazı yanlış bilgilendirmeler sonucu yanlış yönlendirmeler de gerçekleşebilir. Ben BMW ve Honda eğitimlerinde ne öğrettiklerini gördüm. Bazı konularda gösterdikleri şeyler farklı.
Bu eğitim konusunda birşeyler yapmak istiyorum açıkçası ancak bu "hadi gelin toplanın size şunu şunu gösterecem" şeklinde olmayacaktır. Öncelikle bu tip organizasyonların yapılmasının en doğru yolu motosiklet.net in bir spor kulübü olması (daha önce böyle bir çalışma vardı ama kış geldi, kimse ilgilenmiyor) ve bu aktiviteleri gerçekleştirmesi. Eğitimi kimin ne şekilde vereceğinin belirlenmesi bu aşamadan sonra olacaktır.
|