Alıntı:
Tango´isimli üyeden Alıntı
Sayın zafer bey
Herşeyi çok güzel yazmışsınız. ben bodrum da yaz aylarında 4 veya 5 ay motor kullanıyorum diger zamanım İstanbul,da geçiyor.Motoru evin
içine sokup bırakıyorum. Tabi aküyü çıkardım ve yere tahta koyarak motoru onun üstüne çıkarttım ve ayagını acarak bıraktım.Motorum 250 cc lik bir motor. Benim istediğim çok uzun zaman ayagının üstünde kalacagı için motorun tekerleklerini yerden kesecek bir sistem söyleyebilirmisiniz.
|
Öncelikle herkese ben teşekkür ederim ki, yazdıklarımın boşa gitmediğini ve okunduğunu gösterdiniz bana..
Tango Bey'e cevabım şu şekilde olacaktır. Motosikletinizin her iki tekerini de yerden kesmenizi ancak ve ancak tekerlek sehpaları ile sağlayabilirsiniz.
Ancak bunların dışında, arka tekerlek için orta sehpanız varsa orta sehpaya almak suretiyle, ön tekerin amortisör borularından destekleme yaparak her iki tekeri de yerden kesebilirsiniz. Bu da bir çözüm. Veya hiç bunlar ile uğraşmayın, lastiklerinizin havasını 2-3 psi artırın ve 15-20 günde bir kontrol edin. Motorunuzu bir lastikçiye kadar götürün, orda hem eksilen lastik havalarını yeniden orjinalinden 2-3 psi artırın, hem de motorunuz hareket ettirerek ona bir iyilik yapın.
Sevgiler