Tekil Mesaj Gösterimi
Eski
  (#3)
reco58

Aktif (Online)
Motosikleti: Velespit :)
Kan Grubu: O Rh+
09-07-2006, 19:32 PM

Teşekkürler güzel şeyler söylemişsiniz...
Her yaş için bu dediğinizin geçerli olduğuna inanıyorum: "Motosiklet kendi limitlerinizi tanimak icin bir enstrumandir, limit ise esnek bir cizgi...koptugu yerde olumcul bir ucurumda bulursunuz kendinizi. Hamur acmak gibi...yavas yavas, yedire yedire, ama hep genisleterek...koparmadan, delmeden."

Ama toplumun yargıları maalesef sorun. Birkaç yıl önce oldukça eski model bakımlı, cabriole bir arabada 60'larında bir adam keyifle otomobilini sürüyordu. Yoldan geçenler gayriihtiyari bu güzel arabaya bakıyorlardı. Ben de baktım tabii. Yan tarafta yürüyen iki bayan da... Ama biri otomobil kullananı kastederek (özür dilerim) "kart pzvnk" dedi. İrkildim. Bu düpedüz ayıp birşeydi. İyi ki adam bu sesi duyamayacak kadar uzaktaydı..

Motor almaya karar verdiğimi söylediğim bir psikolog hanım ise müstehzi bir eda ile bana bakarak, "nasıl bir şey düşünüyorsun?" dedi.

Ben de anlattım. Çok iri olmayan, ekonomik şekilde beni 300-500 km mesafelerde gezdirecek bir şey diye.

"Ha iyi" dedi.
"Noldu?" diye sorduğumda "40 yaşı geçen erkeklerde bacaklarının arasında daha fazla güç isteği artıyor, ama allahtan seninki öyle değil" dedi.

O zaman farkettimki ben sadece motosiklet satın almıyorum. Aynı zamanda toplumda bir yer, bir imaj da alıyorum farkında olmasam da, istemesem de...