|
MOTOMAXin oyunu ! -
23-05-2006, 10:29 AM
merhaba arkadaslar,
araniza yeni katilan biri olarak (motorumu hala alamadigim icin yeni katilmis sayilirmiyim bilmiyorum) yasadigim son olayi sizlere aktarmak istiyorum.
hernekadar bazi arkadaslarin yerine gore hakli olarak hatanin bir kisminin bende oldugunu soyleyecegini duyar gibi olsam da yine de sizlere MOTOMAXin alicengiz oyunundan bahsedeyim sizlere.
iki hafta once cuma gunu ankarada bir motomax bayine siyah ARN125 almak icin gittim. uzun zamandan beri almayi dusundugum motor icin iyi bir tercih ve uygun fiyat firsatini kacirmadan bayi ile pazarligimi da yaparak motoru almak icin anlastim. Bayinin yakin ilgisi ve ekstralari (motor alanlara aksesuarlarda indirim ve daha once motor kullanmamislar icin ucretsiz egitim) aslinda oldukca hos baslayan maceranin sonunu gormemi engelledi sanirim.
bayi arkadas ellerinde siyah ARN olmadigini ama gumrukte olan motorlarin en gec bir hafta icerisinde gelecegini soyleyince ben de yarisi pesin yarisi kredi karti ile olmak uzere motorun parasini odedim. aradan gecen sure zarfinda talihsizlik olarak da adlandirabilecegimiz dolar ve euroda deli dalgalanmalar icime kurt dusurse de bayi arkadas bana paranin coktan motomax hesabina yatirildigini bu yukselislerin bizi etkilemeyecegini soyledigi icin icim rahat bir sekilde ehliyet kursuna yazildim.
gecen hafta sonuna dogru tekrar bayiyi aradigimda motorlarin henuz gelmedigini ama eli kulaginda gelmek uzere oldugunu soyledi.
ve bugun motomaxin web sayfasina baktigimda butun modellerin fiyatlarinin arttigini gorunce once basimdan asagi kaynar sular dokuldu sonra bayinin paralarin cok onceden yatirildigini soyledigi icin bu yukselisten etkilenmeyecegimi dusunerek telefonla bayiyi aradim. ve aci gercegi duydugumda hem kendime hem de hem de motomaxa acayip sekilde kizdim.evet bu artis beni de etkileyecekti. (yaklasik olarak 350 YTL) ve biraz sakin kafayla dusununce aslinda motorlarin teslimindeki gecikmenin aslinda bu artislari yansitmak icin olabilecegi gercegine ulastim.
eger odemeyi ilk konustugumuzda yapmayip dolar ya da euro alsaydim su an yapilan artislarla ilgili herhangi bir sikinti duymayacaktim. cunku biliyorum ki bu tarz artislar aslinda ureticiler tarafindan toleransi en az yapilabilecek artislardir(dovizdeki artislari kast ediyorum) ama odemeyi 2 hafta once yapip uzerine bir de boyle aptal yerine konmak beni acayip derece de sinirlendirdi.
bayi arkadasin bu konuda bir art niyeti olup olmadigini henuz cozemedim. cunku hala sakin kafayla dusunemiyorum. ama umuyorum boyle degildir.
simdi ilk aklima gelen sey durumu tuketiciyi koruma derneklerinden birine bildirip ne yapabilecegimi ogrenmek olacak. bu durumda aslinda sizlerin de onerilerini bekliyorum. baslangicta hatanin bir kisminin bende olabilecegini soylerken kast ettigim sey aslinda suydu. parayi odememe ragmen faturayi kestirmemis olmam. gerci odemeyi iki hafta once yaptigima dair bir kagit var elimde ama onun da cok gecerli olup olmadigindan emin degilim.
bu ulkede isler boyle yuruyor tarzi martavallar okumak, lanetler kusup sonra sinirimden kendimi yemek yerine elimden bir seylerin gelebilecegini umut ediyorum.
bir kavgada her zaman sunu dusunmusumdur. eger 10 yumruk yiyorsan en azindan bir tane de sen atmalisin. cunku o zaman vucudundaki yaralarin acisi daha az geliyor. yedim ama bir yumruk da ben attim. (Fazla mi icsellestirdim olayi )
sevgili(!) motomax zaten zar zor kazandigim alinterimden belki bir 350 YTL daha alacak ama emin olsun ki bu isin sonunda 350 YTL den daha fazla kaybedecek. reklamin kotusu olurmu olmaz mi gorecegiz.
uzunca bir mesaj oldu biliyorum ve kusura bakmayin ama dusundukce hala kendime cok kiziyorum, dusundukce hala daha fazla motomaxa kiziyorum.
selamlar
|