Alıntı:
|
diğer model olan GT-250 naked tarzı motorun fiyatı çok makul. bence, GT-250 R nin de fiyatı makul olmalı idi. mesela 7000 civarları. her iki motorun teknik özelliklerine baktığımızda çoğunun aynı olduğunu görüyoruz. aynı olmayan özellikler için de 1250 tl fiyat farkı çok. bu kadar olmamalı idi. forumda epeydir bu topik hariç, hyosung için fiyat nedeniyle alınmadığı, japonlara yönelindiği filan yazılıyordu. niye japonlar tercih ediliyordu. çünkü, fiyatlar birbirine çok yakın ve japonlar türkiye de oturmuş bir piyasaya sahip. hyosung bu anlamda daha yeni sayılır. şimdi bende merak ediyorum ki; hyosung motor satmak istemiyor mu? istiyor.. peki neden fiyatlar makul düzeyde değil, niye kampanyalar yapmıyor, niye gerçekten almak isyenlere kolaylık sağlamıyor.
|
bildiğimiz büyüklerden 250cc'ye kadar naked/racing ne var? honda twister, cbr125. peki fiyatları nedir? twister 7bin küsür lira, cbr125 4.500 lira makul mu? hayır değil. peki racing modelleri gelirse ne kadar olur, makul olur mu? eğer bu fiyatlardan yola çıkacak olursak olmaz.
250lik twisterı 7bin küsüre satan honda elbette 500lük twisterı 9bin küsüre satacak, racing olursa da yaklaşık fiyatlarda olacak ki düşük olacağını sanmıyorum, twister'a granaj koyup satsa bile (zinciri 150-200ytlye satıyorlar bu arada) en az 9bin lira olur, zaten aşağıda bir fiyat olacağını hiç düşünmüyorum. sonra? bu sefer bu fiyatı verip alan müşteri 2-3 daha koyarıum bir üstünü alırım mantığıyla ilerleyecek ki biz Türk milletinin genel yapısı da böyledir. o zaman bu 250 lik aletlerin tamamı elinde patlayacak. büyük ihtimalle de bu yüzden getirmiyorlar ülkeye.
ben şahsen gt250r için kararımı verirken aynı fiyat seviyesindeki twister'a o kadar para vereceğime hiç olmazsa görüntüsü daha iyi olan hyosung alırım diye düşündüm.
7-8bin ytl civarına 2. el 600lük bir racing alınamaz mı? alınır ama kaç model? 98? 99? özellikle 5-6 yaşındaki racing modelleri düzgün kullanılmamışsa kullanıcıya çok sorun yaşatabilir (yanlış olduğum noktaları düzeltin lütfen), hele bir de 2-3 farklı kullanıcı binmişse motora vay haline denebilir.