Tekil Mesaj Gösterimi
Eski
  (#298)
piranha4

Çevrimdışı (offline)
31-08-2008, 13:23 PM

Fiyat miyat bahane arkadaşlar.Adamlar pazarda pay sahibi olmak için motor üretmemiş malum markalar gibi.Debriyaj balatası konjektör felan 25-50.000 km lerde komik şeyler bunlar.125 250 660+tenere sınıflarında aynı teknikle -teknoloji demiyorum dikkatinizi cekerim-emin oldukları güvendikleri piyasada imajlarını zedelemiyecek bir strateji ile yollarına devem ediyorlar.satış yapamazsak batarız korkuları yok zaten malları kendini sattırıyor.Ülkesinde zaten halk sınıfı bir marka daha ne olsun.ybr 250 ler biraz km yapsın herşey ortaya cıkacak buna eminim.Bir motora binerken bakımdan bakıma servise gitmek var bide devamlı haftada hatta gün aşırı servise ugramak var.evet para önemli zaten olay orada.bakımdan bakıma servise gittiginizde zaten daha az ödediginizi anlıyorsunuz.Birde benim gibiler var.Yamaha ybr 125 sayesinde servisin yolunu unuttum.Diğer markaları aldığımda servisle kanki olmak durumundaydım önce ilgi iyi sonra samimiyet artıyor ve ardından suistimaller artıyor.fanatigi oldugum degil sahibi oldugum motorun servisinin agzından ilk bakıma gittigimde şöyle bir laf kaçtı''bu ybr çok kötü motor.alıyorlar bakıma bile gelmiyorlar sorun cıkartmıyo buda ekmegimize kan doğruyor''Tekrar üstüne basarak fark ettirmek istiyorum:bir araç için üretilecek parça bakın komple araç demiyorum önce parca ......kullanılacagı yere göre uygun malzeme ile üretilmeli.Dünya bu standartları zaten oturtmuş.yani şu benzetmevar bazen bütün otomotiv kasaları ve parçaları zaten birbirine benziyor.dogru ama fark var neyle senin türk malı dedigin motorla çin malı motor aynı.yani bir opel ile renault un veya mercedes vito ile huyundai h1 münübüs ve vb ile birbirlerinin aynılığından çok farklı.Standartlara uygun olan aynılık ile standart dışı aynılık farklı kefelerde.Ses sistemleri ile ugraşanlar daha iyi bilir.Bir matre kablo altı üstü deriz ya.500 ykr a da var 5 ytl ye de var.Topu topu 1 metre kabloadi bakır-bakır-altınkarışım-altın.Altına türk halkı neden bu kadar para verir anlamam altını yalnızca takar boynuna koluna zulalar.yemeye ekmek bulamaz.Cep teline müzük setine de dünya parayı bayılır.Adeta tapar altına.Hlbuki o altınla neler imal edilebilir.Bir ton altın biraz işcilik-emek çok rahat üç katı kar getirebilir bu ülkeye.