|
Kenan Sofuoğlu'nun gelecek sezon için yorumu -
28-08-2008, 17:09 PM
2009 yılı için farklı teklifler aldığını söyleyen Sofuoğlu, geleceğiyle ilgili aşağıdaki açıklamaları yaptı:
"Superbike'ta kalabilirim. Onun dışında şampiyon olduğum noktaya geri dönme imkanım var. En son nokta MotoGP, Superbike bunun bir basamağıydı. 2011'de yeni bir kategori çıkıyor. Benim şampiyon olduğum noktayı MotoGP'ye çeviriyorlar. Bundan dolayı Honda bana 'Supersport'a gel, 2011'de beraber MotoGP'ye çıkalım' dedi. Bunun kararını daha sonra vereceğim. Şu anki sponsorlarımla 2009 için de anlaştım. Bu yıl sponsor olanlar önümüzdeki yıl da sponsor olacaklar."
Eğer Kenan Honda'nın yapmış olduğu bu teklifi kabul ederse, ve 2009 ve 2010 sezonlarını başarıyla tamamlarsa, Kenan'ı 2011'de MotoGP 250cc klasmanın yerine başlatılacak olan MotoGP 600cc klasmanında görmek de güzel olur.
Fakat benim gönlümden geçen bu sezon geriye kalan yarışlarını iyi derecelerle tamamlaması ve 2009'da da superbike'ta kalması. Çünkü zaten 2007 senesinde Supersport'ta şampiyon olduğu an Kenan'a bir süre daha Supersport'ta kalması için teklifte bulunmuşlardı, o ise 1000cc'lik motorların yarıştığı Superbike şampiyonasını seçti. Superbike'tan supersport'a geçen birkaç yarışçı olsa da, bence bu yolda devam etmeli.
Konu Emrah81 tarafından (28-08-2008 Saat 17:16 PM ) de değiştirilmiştir..
|