Tekil Mesaj Gösterimi
Eski
  (#31)
Dr.Skull_37

Dr.Skull_37 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Thumbs up 28-08-2008, 16:14 PM

Alıntı:
yucika´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Dr.Skull_37
Açtığın konuyu başından beri takip ediyorum 2 defa da cevap yazdım. Anlaşılan sen ilk başta meramını tam anlatamamışsın. Bundan sonra yazacaklarımı motosikletle beraber ehliyetininde var olduğunu ve uzun yola çıkmadan önce (666 km.) sağa sola doru 80-100km.lik geziler yapmış olduğunu varsayarak yazıyorum. Yani önümüzdeki yazdan bahsediyorum.
4000 ytl civarında çinli cruiserler var hemde bol miktarda.
Keeway, regal raptor, masai grand eagle gibi modellere bakabilirsin. Touring sınıfında küçük motor yoktur zaten. Çin malı touring motosiklette yok bu sınıfı atlayalım. Yeni alacağın çin malı cruiser motorla uzun yola gideceksin ama bu motorlara ne kadar güvenilir kullanan arkadaşlar yazsınlar. Geriye 2. el seçenekleri kalıyor. Bu durumda japonlardan 250-500 cc bir cruiser bulabilirsin. Bulduğun motor 8-15 yaşında olacaktır (artık modeline göre tabi) Aldığın bu motor bakımlı ve temizse sende adam gibi sürmeyi öğrendiysen rahatlıkla uzun yol yaparsın. Yine de 2. el alırken dikkatli olmak gerekir. Alacağın motoru güvendiğin bir ustaya göstermen gerekir.
Son olarak asla motosikletle tek başıma uzun yola çıkmam. Mutlaka yanında birileri olması gerekir. Allah ın dağında patlak lastikle tek başına kalırsın sonra. Motosikleti bırakıpta gidemezsin üstelik. Arıza tamda cep telefonlarının çekmediği iğrenç biryerde olursa ne yapacaksın. Bunları iyice düşün.
Kimse burda senin hevesini kırmaya çalışmıyor. Ama bu yazdıklarımızı o kadar çok yadık ki artık kibarca anlatamıyoruz.
Bende motosiklet alırken ne alacağımı bilmiyodum. O zamanlar çin seddin arkasında bir ülkeydi. Çin malı diye bişey yoktu. Öyle heveslenirdik hayaller kurardık.
Hocam işte ben böyle bi cevap bekliyorum konuyu açalı.Sağolasın!

Bide ramzey QM 250 kullananlar varmı ? nasıl bi makina ???

Konu Dr.Skull_37 tarafından (28-08-2008 Saat 16:16 PM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.