|
19-08-2008, 13:31 PM
Arkadaşları zaten açtığım bu başlığın ilk yazılarında uyardım; duygusal düşünceler bir yana bilimsel bir fikir ortamı olmasını istedim. Şu iyidir, çünkü bu özelliği iyidir gibi...
Transalpe çok yakar diye belki eski modellere göre cevaplamış olabilirler. Yenisini kullanan veya yakın çevresinden bilen arkadaşlar yakıtı hakkında net bilgi versinler lütfen??
Göze hitap açısından bir fikrimi belirtmek istiyorum ayrıca. Transalpin hem yeni hem eski kasadaki önden görünüşü, farları vs. V-stromdan daha çok hoşuma gidiyor.
Öte yandan transalpin çelik tel olmaması ve dolayısıyla tubeless lastik takılamamasıda yoğun asfalt arada bir enduro yapacaklar için bir dezavantaj bence. Yoksa tel jant arazide mükemmel bir nimet bencede. 1200cc BMW enduroda bile adamlar hala tel jantlardan vaz geçmeyip tubelessi bu tel janta nasıl uygularız diye düşünüp bi çözüm bulmuşlar ve sonuç harika! Tellerin çemberle birleştiği yer lastiğin dışına tekabüle edecek bir dizayn ve tubeless lastik montajı mümkün. Resimlerde yakından bakınca bunu görebilirsiniz. Demekki enduro olayında tel jant önemli...
|