Tekil Mesaj Gösterimi
Eski
  (#18)
heytbecom

heytbecom - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: işler hiçbir zaman yolunda gitmez...
Kan Grubu: A Rh+
Lightbulb 03-01-2006, 12:11 PM

Alıntı:
karan´isimli üyeden Alıntı
kanuninin yeni modelinin aynısı zealsun olarak yaklaşık 6 aydır satılıyo.bu motorların hepsi Çin de aynı fabrikada üretiliyor.
-Bizzat gidip çinde fabrikayı gezmiş gibi konuşuyosun..(gitmişte olabilirsin.)
-çinse çin ama bence uganda.var mı arttıran...
-------------------------------------------------------------------
Kısaca ben nasıl olduklarını ilgi alanıma giren otomobillerden vermek istiyorum. (şimdi biri çıkıp motosiklet bu, arabaya benzemez diyebilir) Otomobilde de motosiklettede farklı test uygulaması olabilir tabiyki ama ne kadar farklı olabilir.

1 korozyon testi: her marka bunu ya afrikanın en ucra köşesinde ya da test lablarında yapıyor.Biri tam olarak gerçekleri ortaya çıkarıyor diğeride gerçeğe yakın değerleri oluşturuyor.)Tabiyki büyük firmalarda ise sanal ortamda aktarılıyor tüm veriler ve maliyeten tasarruf ile gerçekleştiriyor.

2 şehir içi ve şehir dışı testleri diye ayrılıyor bunlar. Şehir içi testlerinde çeşitli devirlerde ve viteslerde araç kullanılıyor özel çaba sarfedilmeden.(ama yalan özel bir çaba sarfediliyor) Şehir dışı dediklerinde direkt pist geliyor akıllarına nasıl oluyorsa.Test parkurunda otomobili belirlenen standartlara göre 60 - 90 - 120 km hızlarda kullanarak bunların çoğunlukla ortalaması alınarak yapılıyor.Bu yüzden bu kadar düşük değerler ortaya çıkıyor.
Benim bildiklerim bunlar ama bazı yerleri yalnışta yazmış olabilirim.(TV kanalında izlemiştim bunu aklımda kalanları aktarmak istedim.) Daha detaylı bilen biri varsa konuya bir el atsın.
-------------------------------------------------------------
Kanuni 200cc racer , daha görmeden dokunmadan bir şey söylemek o kadar zorki.Acaba Kanuni neden bir anda bu kadar değişik modeli getirmeye karar verdi.Bunca yıldır neden bekledi.Öğrenmek isterim doğrusu.

Otomot.NET Kurucusu - Dongastesi.COM Okuyucusu - Bilgiustam.COM Yazarı - Wordpress-tr.COM Editörü