Taiwan kalitedir arkaşım,honda suzuki ve kawasaki piston ve krank parçalarını isim vermeyim markacı olmayım,bazı taiwan lı motorsiklet üreticilerine yaptırıyor.çünkü pistonları özel bir garanti altında madem dandikse neden japon amcamlar kendi yapmıyor????işçilik ucuz ve taiwan da çin ile aynı kefede ise honda neden montajı taiwanda yaptırmayıp da çinde yaptırıyor???
cevap :Taiwanda işçilik kaliteli üretim ve kullanılan malzeme kaliteli,pahalı olacağından çinde yaptırıyor.600cclik race ler bile çin montajlı hondada.Diğer markaları bilemiyorum.
** Dünyanın en kaliteli laptop ve bilgisayarı ne marka?
ASUS Taiwan malı.
** Hyundai araçlarının birçok parçasını üreten sonrasında araçları üreten ülke?Taiwan
** Honda civic modeli nerede üretiliyor? Taiwan
** Diğer adı R.O.C dur republic of chaina
Çin devrimi sırasında Milliyetçi çinlilerin kaçtıkları formoza adasıdır.Kaçanlar aydınlar,akademisyenler ve okumuş adamlar

GSMH sına bakın gelir ve ihracat rakamlarına bakın,çin istermi böyle bir ülkeyi kaçırmak ancak gücü yetmiyor ve taiwan birçok ülke tarafından tanınıyor.Evet tanımayanlarda var ancak tanımayanlar bile temsilci adı altında ticari faaliyette bulunuyorlar.ben denizciyim japonya yıda , çin ide, kore yide, Taiwan ıda gördüm.En paspalı çinliler!Hangi çin malı için avrupalı firmalar modifiye parçası üretiyor? HİÇBİRİ.
Taiwan malı motorların hemen hemen hepsinin modifiye parçaları avrupalı üreticilerce yapılmakta.hiç sorunsuz 50000km gören çinli varmı motoru açılmamış?segman piston değişmemiş??
Evet paramız çinliye yetti aldık ancak kaliteye laf uzatmayalım.Taiwan japon aynı kefede,japon malı onca motor markası ve modeli var peki japonyada neden taiwan motorları cirit atıyor??fiyat olarak da aynı .bazı modeller aynı segment te daha pahalı.
çok uzatmayayım sonu gelmez.
Slm/Syg.