Tekil Mesaj Gösterimi
Eski
  (#165)
dgrmr

dgrmr - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda CBR 125r
Kan Grubu: A Rh+
03-07-2008, 23:51 PM

Alıntı:
S_MelteM_S´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

1-Lütfen şu aşağılama lafından vazgeç artık...Aşağılama olarak diye algılıyosan sen bilirsin.İstediğim gibi yorum yapma hakkım var kendine göre algılayıp kendi kendine polemik yaratıyorsun....

2-Deposu 13,8 litre.Her 100 km yaklaşık 2,8 litre yakıo.Bir depoyla 476 km yaptım.Ondan sonra hala yakıt vardı ama ben tekrar aldım ama 490 km rahat yaparsın.

3-Hic artçı bindirmedim ama artçı kullanmanın zor olduğunu tahmin ediyorum.Ben zaten 52 kiloyum su an motora ancak hükmedebiliyorum birde arkcıyla uğraşamam..:D..

4-Motora bir bakan birdaha bakıyo diyebilirim.Tabi bayan olduğumu şimdilik gizliyorum mecburen.Kapı komsumuz bile bilmiyodu benim kullandığımı geçen gördü dumura uğradı adam.Trafikde görenler yaklaşıp hep sorular soruyolar bayan olduğumu anladıklarında önce suratlarında bir saskınlık hali beliriyo sonra tebrik ediyolar.

5-Bu motoru CB125R e rakip die yapmışlar ama Daha öncede dediğim gibi ne CB125 le ne de diğer motorlarla uzakdan yakınsan alakası yok.

6- Su an hic sorun yok Piyasada bulunan bir sürü 250-600 cc ye de görüntü ve performans olarak 2 tek atar.

7-Çevremde bir sürü insan insan var; yok 250 lik aldım kırank kolu kırıldı yok motor soğutmuyo,yok debriyaj larda sorun yaşıyorum diyen vatandaşlar...İlerde Bir kere alın temiz alın felsefesini oturtacak bir motor. Bu alet kac yapıo bilmiyorum ama yamaha yetkililerine sorduğumda 140 cevabını aldım.

8-Fiyatı az deil tabiî ki.Ben bu motoru alırım biraz öğrenirim sonra yüksek cc alırım diyosanız bosuna almayın.Yarın öbürgün sattığını da zarar edersiniz.Ben birdaha satmayacağım için aldım.Uzun yıllar kullanabileceğim kalitede cünkü.

9-İstanbul trafiği için de elinde olması gereken tek 125 cc...Sonucda Yamaha için söylenecek pek de bir şey yok. ‘’YZF-R125’’…SS ciyseniz ve ilk kez motor alacaksanız,imkan ve koşullarınızın da tamamı uyuyorsa sizin için en ideal motor bu…Emin olun…Pişman olmayacaksınız…Ama gerçek olan birsey de var;tercih,para,duygu,zevk sizin…???
Öncelikle hayırlı olsun, umarım iyi günlerde güle güle kullanırsın. Daha önce bu topiği gördüm fakat genelde hayırlı olsun mesajları yazmam(eğer tanımıyorsam) o yüzden de yazmamıştım. "Bir hayırlı olsun demeyi çok görüyor" demeyin, yapı meselesi derim ...

1-Fakat topiğe yazmayışımın bir diğer sebebide sonu alınamaz ve bence gereksiz tartışmalara konu olması yüzündendi. Şimdi Meltem Hanım Görkem'de belirtmiş Tuğper'in çıkışının sebeplerini fakat onlar duygusal yaklaşmışlar biraz olaya ve ifade etmişler ki; ne cbr125'e "bisiklet gibi, saf mısın?" demek doğru ne de yzf125 alana "niye aldın, 125'lik için çok pahalı, saf mısın?" demek doğru.

Kısacası sizin yazdığınız "bisiklet" yakıştırması cbr125 kullanan insanları rahatsız etmiş. Sebebi ise basit; siz ne hisederek bu motoru aldıysanız ve şu an olmayacak eleştiriler karşısında ne hissediyorsanız, cbr125 kullananların da zamanında motorlarını alırken ve şimdi sürerken sizinle aynı hisleri taşıması ve aynı sizin gibi tepki vermesidir.

Yarın Suzuki Yzf'den daha güzel(kişiye, beğeniye göre) daha kalıplı (öyle ahım, şahım da değil) bir 125'lik çıkarır da 1-2bg.'de fazla yaparsa "Yzf125 bisiklet gibi makina hangi akıllı ona o kadar para sayar" desem siz de Tuğper'in verdiği tepkiyi verirsiniz, çünkü motosiklet gıyabında asıl lafı yiyen sizsinizdir, umarım bu konu artık açıklığa kavuşur.

Cbr125'i bisiklet gibi görmenize kesinlikle karışmam banane, şahsen alınmam da açıkçası konu yzf-cbr karşılaştırması ise bu yakıştırmayı (bisiklet) komik bile bulurum.Yani alınıp kırılmam da ama alınacak insanları kırmamak adına bu tarz yakıştırmalar yapılmasını yanlış bulurum.

Bunu belirtmek ve ısrarla göremediğiniz ve bir "kusura bakmayın sinirle ağzımdan çıkıverdi" diyemediğinizi gördüğüm için bu kadar şeyi yazdım. Ben inanmıyorum ki, motosiklet için bu kadar mücadele vermiş bir insanın diğer bir motosiklet sürücsünü isteyerek kırsın. İnsan bazen sinirle olmadık şeyler söyleyebiliyor fakat telafisi mümkün ve basit değil mi?

2- Gelelim makineye, ilk gördüğümden beri (henüz canlı görmedim ama) çok beğendiğim ve merak ettiğim bir makineydi, sonunda kullanan birini görmek güzel, eğer ben motosiklet alırken piyasada olsaydı başlangıç için düşüneceğim bir makina olacağı kesindi. Hatları çok hoş ve ayrıca bizim makinalara göre enjeksiyondan olsa gerek az yakıyormuş, rodajdan sonra bu miktar biraz daha düşer.

3- Artçı almayarak farkında olmayarak iyi yapmışsınız, rodajda artçı alınmaz ve kendinizi sürüşte iyice geliştirene kadar başkasının sorumluluğunu almayın bence.

4- Ben de tebrik ediyorum, bayan kullanıcıların artmasını diliyorum.

5- Buna katılmıyor ve daha yeni kullanıcı olarak objektif olamayışınıza veriyorum. Şu an piyasada 125'lik 4t racing iki tane var ve bir biri ile kıyaslanacaksa ancak doğru kıyaslama bunlar arasında olur.

6- Bu cümleyi yanlış anladığımı düşünüyorum. İki tek atar derken? Hatırlatayım bunlar 125'lik makina üstün performans beklemeyin, gerçi 52 kg. ve bayan oluşunuz bayağı bir avantaj sağlar... Fakat yine de "iki tek atar" cümlesini ben yanlış anladım galiba...

7- Bu konu bence tartışılır, 125'lik genel eğilim bazında öyle çok uzun süre kullanılacak motosiklet değildir. Bu cümlemi zamanla anlama ihtimaliniz çok yüksek. Fakat 125'ten vazgeçmeyen ve sürekli süren insan olmaz mı? Olur. 250'lik ise bence uzun süre kullanım açsından daha ideal Hyo'da o kadar kötü değil yani öyle çok sorunlu bir makina değil. Ayrıca Kawa'da 250'lik racing getirdi bu sene bunu da unutmayalım.

8- İşte yzf'nin en büyük handikapı bknz. 7

9- Sıkışık İstanbul trafiği için (ki çoğu zaman skışıktır) en iyi seçim küçük cüsseli ve az yakan motordur doğru. Yzf'de bu motorlardan biri ama en ideali değil. Hele başlangıç motoru için ideallik sırasında sonlarda kalabilir. Son cümlenize yürekten katılıyor ve tekrar hayırlı olsun diyorum.

Bu kadar uğraşıp yazmamın asıl mucizesine gelince; bütün bunları okuyarak kendi malınız hakkında ve gıyabında kendi tercihleriniz hakkında insan olarak aslında ne kadar objektif olabileceğimizi göstermiş olmak istememdi, tabi sadece (Meltem hanım) size değil herkese. Bu çok normaldir kimseyi de eleştirdiğim yok açıkçası niyetim belli, anlayan çok iyi anlar eminim ki...

Konu dgrmr tarafından (04-07-2008 Saat 00:00 AM ) de değiştirilmiştir..