Sevgili Ali konuyu başından beri okudum yaklaşımın ve saygın için öncelikle tebrik ederim. Yazılarında ki tavrından anladığım kadarıyla dürüst ve saygılı birisin...
Hepimiz motosikletleri farklı amaçlar için kullansakta ortak bir çatı altında birlikteyiz ve bir çoğumuzun amacıda birbirinden uzak değil..Arkadaşlarımın sert tavrına gelince ben yaklaşık 1 yılı geçkin bu siteye üyeyim ve üye olduğumdan bu yana sonu ölümle biten en az 20 kaza okudum ve bunların yaklaşık 16 - 17 sinde tedbirsizlik vardı...İnan bana hepimiz en az kendi akrabamızı kaybetmiş kadar üzülüyoruz.Türkiye de motosiklet kültürü tam oturmuş değil, fakat bizler gönülden bağlı insanlar olarak bu bilinci oturtmayı yaymayı kendimize görev bildik.Sende kaza atlattığını belirtmişsin az çok bizi anlarsın artık sonu ölümle biten kaza haberleri duymak okumak görmek istemiyoruz.O kadar çok içimiz yanıyorki kimilerimiz bu sevdadan bile vazgeçti, yadırgamadık.Çünkü ülkemiz trafik şartlarında motosiklet kullanmak gerçekten yürek isteyen bir iş. İşte bu şartlar altında bir kişiyi bile bilinçlendirmek bizim için mucize..Arkadaşlarımın verdiği sert tepki yüreklerindeki acıların izidir.
Bazı arkadaşlar çok güzel yazmış kaskın önemini, ve sende demişsinki topluma ayak uyduruyorum.Öncelikle motosiklet.net ailesine hoşgeldin, biz kalabalık bir aileyiz. Korumaya, kaska, motosikleti düzgün kullanmaya önem gösteririz ki herşeyden öte kardeşliğe..Madem ki topluma ayak uyduruyorsun bize de uyum sağla kaskını tak.Yavaş yavaş korumalarını al, hatta 50 mt 100 mt demeyip kaskınıda takmayı alışkanlık haline getir, getirki bu alışkanlığı kazandığında bizi daha iyi anlarsın.İstersen bir kaç site belirtiiriz o kadar güzel kasklar varki köyde herkes hayran kalır kaskına, sonra yine aynı şekilde korumalı montlar...
Sıra geldi motoruna güzellik göreceli bir kavramdır, kişiden kişiye değişir ama madem ki bize de fikrimizi sormuşsun bende söz hakkımı kullanayım;
Motosikletine egzos yapmışsın seside sana göre güzel olabilir ama bizim bildiğimiz teknik bilgi çerçevesinde motosikletinin sıkıştırma oranı ve çekişini olumsuz yönde etkileyebilir bu ayrıca benzin sarfiyatınıda arttıracaktır.Öğrenciysen gerek yok böyle şeylere durduk yere neden benzinin egzostan uçsun ki..Aynalar içinde biraz internette araştırma yaparsan çok motoruna yakışıcak çok güzel modellere denk gelirsin.Aynasız motora motosiklet demiyoruz biz burada.
Biraz daha sık dişini hazır yaz tatilindeyken çalışıp biraz para biriktirirsen sonbahara doğru motosiklet fiyatlarında biraz düşme yaşanır, 2nci el debriyajlı güzel bir motosiklet alabilirsin. Siteyide düzenli takip et ve burada o kadar güzel yazılara olaylara denk geliceksin ki bunu zaman içinde anlayacaksın.
Ehliyet konusuna gelince de motosikleti ehliyetin kullanmadığı konusunda hemfikiriz hatta ülkemizde bu belgenin veriliş şartlarına da karşıyız para üzerinde kurulu bir düzen fakat TC karayollarını kullanmak istiyorsan bu belgeye de ihtayaç var.Belki 3 belki 2 sene sonra ehliyetini alıcaksın o zaman şehirler arası yolculuklara çıkabileceğin daha güzel bir motor sahibi olursun.Motosiklet kullanmanın özgürlüğünü daha iyi anlarsın.Şimdilik trafiğin yoğun olmadığı mevkilerde kullanarak tecrübe sahibi olabilirsin ama korumalarına dikkat et.