Tekil Mesaj Gösterimi
Eski
  (#13)
gureli

gureli - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: O Rh-
23-06-2008, 00:09 AM

Alıntı:
savaskayan´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Kanunu uygulamaktan çok daha derin mevzular vardır bu işin temelinde.
Bir hukukçu olarak bu kadar söylerim.Meraklısı özelden sorsun.

Gönder külahını anlatalım.Belki o kafa yorar gerçekten bu işlere.Belki o anlar..
"Hukukçular kendi kanunlarını mı yapıyorlar" sanıyorsunuz?
Kimi seçtin,kime oy verdin?kime oy vermen istendi,sana hangi alternatif sunuldu seçmen olarak.
İşte o adam kanun yaptı,işte onun yaptığı kanunu hukukçular uygulamak zorunda kaldı.Hepsi bu aslında
Ben hukukcuyum.Tam 25 yılımı verdim bu mesleğe.Öfkenizi bir mesleğin mensuplarından çıkarmak gibi bir hataya düşerseniz,bir gün onlara muhtaç kaldığınızda sözlerinizden utanırsınız.
"Hukukçular kendi kanunlarını mı yapıyorlar" sanıyorsunuz?
Bizler vatandaş olarak demokratik vazifemizi bize dikte ettirilen birilerini seçmek için sandık başına gitmekten ibaret zannettikçe her kusurda bir günah keçisi bulmak en kolay savunma mekanizmasıdır
İktidarlara yakın itlerin yediği kakalar yüzünden bile kanun çıkan bir ülkede vatandaş olmaktan utanan binlerce hukukçu var bu ülkede.
Ben de onlardan biriyim.
Lütfen derin düşünelim,derin konuşalım...
Sözlerimiz bizim aynamızdır.
Sana yerden göğe hak vermemek mümkün değil.hukukçular ancak yasayı uygular , çok olsa şahsi kanaatlerinden biraz daha ağırlaştırır. o da temyizde bozulur . Çünki yasalarımız suçluyu koruyor , mağdur olanı değil. örnek çok ama burası yeri değil. Daha fazla yorum yapmıyorum, taamüden adam öldürüp , ve cesedi yerinden başka yere nakledip gömen birini yakından tanıyorum. 8 ayda dışarda ve serbestçe dolaşıyor. varın artık . hukuk devletine güvenin.