Alıntı:
vıceroy´isimli üyeden Alıntı
Marcos2609 dostum farklı bir sayfada,kendini geliştirmiş,bilgili ve shadow sayfalarına deneyim kazandıran kardeşimle yeniden yazışmanın onurunu yaşadığımı öncelikle belirtmeliyim. 
|
viceroy çok çok teşekkür ederim sağolasın inan ben de çok mutlu oldum bu arada yeni motorunu güle güle kullan sanırım uzun seneler seni mutlu edecektir
bu arada başka bir yerde yazdığım bir yazıyı koymak isterim bir bakın
harley artan itiyaçları karşılamak ve müşteri yelpazesini genişletmek amacıyla bir takım radikal kararlar alarak farklı bir motor üretti. yeni motor hem harleyin klasik çizgilerine sahip olacak hem de spor görüntüsüyle gençleri etkileyecekti. bu amaçla v-rod serisi ortaya çıktı. harleyi için vazgeçilmez olan v-twin motorlar yerinde duruyordu fakat kullanım olarak artık sport touring-ya da sport motorlar gibiydi. düşük devirde yüksek tork veren klasik v-twinler artık 7000li devirlere yükselmişti. ve de klasikçilerin tahammülünün olmadığı radyatör eklenmişti.
şu an bir çok motoseverin hayallerini süsleyen v-rod beraberinde de birçok firmayı etkiledi. artık yeni bir tarz olan ya da kabul edilmeye başlayan sport cruiserlar ortadaydı. suzuki m800 intruderı piyasaya sürdü. bu alette lcd ekranı ve çizgileriyle bu tarza yeni bir örnek oldu. ardından gv 650 aquila şase ve deposunu harleyden ön farınıda intruder 800 den alarak bir çok kullanıcının beğenisini kazandı.

suzuki m800 boulevard

hyosung gv650 aquila
son olarak bahsetmek istediğim; bu kategoriye girmeyen, "naked" ya da çıplak olarak adlandırılan, fakat motor yapısıyla tam bir cruiser olan canavar yamahanın MT01i. 1700lük bu devasa motor 3750d/dakikada 150nmlik torku ve 4750 d/dakika daki 90beygirlik gücü ile cruiserözellikleri göstermekte fakat çoğu tarafından o bir "naked". artık siz hangisine sayarsanız sayın.
bana sorarsanız ben çok sevemedim belki göz alışkanlığı belki de değişen şartlardan korunma içgüdüsü ama bu yeni tarz ve motorlar uzun süre göz önünde olacak gibi. sizce chopper ya da cruiser sadece görüntü mü yoksa motor özellikleri mi?