Tekil Mesaj Gösterimi
Eski
  (#38)
abbasyolcu777

abbasyolcu777 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
11-06-2008, 22:34 PM

honda yıllarca honda,bmw yıllarca bmw,harley yıllarca harley olarak kalmış ve burada saymadığım yüzlerce marka var hatta mz bile kanuni tarafından alınmadan önce yıllarca mz olarak kalmış şimdi ben dışarıdan bakınca ortada bir markalaşamama veya marka olamama sorunu görüyorum mz den başlarsak bunu kanuni adıyla bir müddet ürettiler ve kullandık bu markanın değişik modellerle Türkiyede üretileceğini zannediyorduk hatta bu modelin 4 zamanlı 125 liği çıkınca arkasını bekledim ama gelmedi gelmemesi bir tarafa şu anda mz kullanmıyorum ama mz kullanan arkadaşların dediği kanuni bir dönem ürettiği mz lerin arkasında durmadı yedek parçasını bulamıyoruz diyorlar üretimden kalkalı çok olmadı ve o dönem mz alanlar titan almadıklarına pişman olmaya başlamış diyorlar ama bu konuda son söz mz kullanıcılarına düşer daha sonra kanuni kendi markasıyla çin montajına başladı seyhan 250 lik kanuniler güzel görünüyordu ve ben 4 zamanlı motorların türkiyede üretildiğini zannederek seviniyordum ne bileyim montaj ama babamın bir sözü vardır oyalanacaksan yap sat para kazanacaksan al sat diye ucuza çinden getirip montaj yapmak varken ne diye motosiklet fabrikası kuracaksınki yarın bu modeller çine karşı gümrük uygulandığında veya bu modellerin montajı durduğunda yedek parça getirilmeyecek bu motorlar hurdaya çıkacak çünki yolda giderken dökülüyor belli bir ömürleri var. s&t markası çin işinin biraz kalitelisi ve büyük modellisi sadece Üretildiği ülke farklı şimdi bu motorlar piyasaya girince 5-10 sene sonra başka bir marka getirecekler yine montaj ve marka değişeceği için parça sorunu filan (bu ülkede halen dedem gününden kalma nsu ve bsa lar çalışıyor) ama nereye kadar önce mz markasıyla ürettikleri motosikletlerin yedek parça temini ve servisi konusunda arkasında dursunlar, çin mallarını sözüm yok s&t hayırlı olsun bana sorarsanız Türkiyede herhangi bir sorunu olmayan dünyaca tanınmış bir japon marka alırım ama bu markalarda olmasa japonların fiyatı ne olur onu bilemem.