Tekil Mesaj Gösterimi
Eski
  (#33)
Khutuck

Khutuck - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 2.5 yıl mavi akbilden sonra CuBuF 150
Kan Grubu: B Rh+
04-06-2008, 04:02 AM

Hiçbir otomotiv firması bütün parçaları üretmez, hatta çoğu fabrikada üretilen parçaların/sistemlerin oranı aracın bütün sistemlerinin %25'ini geçmez. Motor bloğu, şasi ve kaportanın çoğu fabrikada üretilir, geri kalan aksamlar yan sanayii üreticilerden tedarik edilir.

derya_motor, Kanuni'nin 1990'ların başında getirdiği MZ'ler, hatta daha sonra burada yaptıkları Seyhan'lar bile şu an ürettikleri (!) motorlardan daha kaliteli. Değil 60.000, 6 milyon metrekarelik fabrikası da olsa malın kalitesi ortada. Firmanın yetkilileriyle de işim gereği gerek görüş almak, gerekse haberlerimde konu etmek üzere bir çok kez görüştüm, ufkumu açtıkalrını söyleyemem. İstersen önyargı de, ancak Kuralkan'ın kendi ürünlerini tasarlayıp kendi markasını sağlam bir yere oturtacağına kesinlikle inanmıyorum. En son Hyosung kavgasında da "markaya verdikleri değeri" gördüm. Gerçekten piyasada yerli üretim düzgün motorlar görmek istiyorum; ancak Çin'den parça getirip, burada monte edip "%100 Türk Malı" diye satan firmalara güvenim yok.