Tekil Mesaj Gösterimi
Eski
  (#42)
ybasaran

ybasaran - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Mondialden dönme 150lik bişee
Kan Grubu: A Rh+
16-05-2008, 03:47 AM

Alıntı:
By Mükemmel´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bu titreşimi engelleme için dişli büyütme olayını daha açık biçimde açıklayacak bir arkadaşımız yokmu?
bisiklet gibi düşün arkadaşım...18 vitesli bisiklette önde 3tane dişli vardır ufak orta ve büyük olarak.en ufakta iken hız yapamazsınız ama fazla yorulmamanıza rağmen daha çok pedal çevirirsiniz...ancaaaakkkk büyük dişliye aldıgınızda kolayca kalkış yapamazsınız ammaaa kalktıktan sonra hızınız artar fakat hızı arttırana kadar çok yorulursunuz....küçük dişlide kendinizi harap edersiniz hız yapmak için bu motorda sarsıntıyı temsil eder,büyük dişlidede çok yorulursunuz buda motorun gücünü zorlama anlamına gelir...fazla sarsılmaz ama motorun yokuşta veya iki kişi bindiğinizde çekişinde düşüş olduğunu göreceksiniz...

benim motor Mondial 150 KN..geçen sene arka dişliyi 46dan 36ya düşürmüştüm...titreşim bayaa bi farketmişti...şimdide ön dişliyi 15den 17ye çıkarttım...titreşim bayaaa bayaaa bi azaldı ama son süratim arttı ve aynı zamanda eski haline göre 2.veya 3. viteste kalkıyormuşum gibi oluyor motor...

öyle işte...konu vibrasyondu döndü döndü dişliyi anlatıyoruz şimdi neyse anlayan anladı işte...

Saygılarla...
Yıldırım

Alıntı:
DARKDIAMOND´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bide benim sorum olacak:
150cc'lik bir scooter'im var.Kalkışlarda titreşim değilde zangır zangır sarsılma var.Belli bir devri geçince düzeliyor.Yada daha az olduğu için bana düzelmiş gibi geliyor.Sebebi nedir? Nasıl çözebilirim?
kardeşim motorunun rölanti devri düşüktür o yüzden yapabilir...onu fazla yükseltirsen motora gaz vermeden gider gazı fazla kesersen zangır zangır titrer tam ayarını tutturman gerekir....bu arada bu bilgi sadece otomatik yani vitessiz motorlar için geçerlidir...viteslilerde devir kaç olursa olsun boştayken motor biyere gitmez

Konu ybasaran tarafından (16-05-2008 Saat 03:50 AM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.

Hızlı gitmek istiyorsan araca değil cesarete ihtiyacın vardır...