Tekil Mesaj Gösterimi
Eski
  (#1)
emin_arikoglu

emin_arikoglu - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: GSXR1000RR1
Kan Grubu: B Rh+
MOTOSİKLET dünyasından bir yıldız kaydı / Ayşe Şule BİLGİÇ‏ - 15-05-2008, 15:40 PM

Bilirsiniz bu köşede motosikletle ilgili kara haber yazmayı hiç sevmiyorum. Çoğunlukla da yazmıyorum. Ancak bu hafta öyle bir kara haber var ki yazmam boynumun borcudur.

Çünkü geçtiğimiz hafta tüm motor camiasını, hepimizi yasa boğan bir haberle sarsıldık. Dünya Şampiyonumuz Kenan Sofuoğlu’nun abisi, Türkiye Motosiklet Şampiyonalarında defalarca birincilikleri ve dereceleri olan, benim de çok sevdiğim arkadaşımız Sinan Sofuoğlu’nu kaybettik. Sinan bu camiadaki en başarılı, en efendi, en delidolu, en motor tutkunu yarışçılarımızdan biriydi. Peki ama ne oldu da Sinan’ı kaybettik? Sonucu değiştiremediğimiz için pek çoğumuz bu soruya takılıp duruyoruz. Sinan geçtiğimiz hafta sonu İzmit Körfez pistinde yapılacak Türkiye Motosiklet Şampiyonası kapsamındaki yarışın antrenman turlarında geçirdiği kaza sonucu aramızdan ayrıldı.

Yazılarımı takip edenler bilirler; ha bire Türkiye’de yapılan motosiklet yarışları ile ilgili eleştiriler yapıp bir takım amatörlüklerin söz konusu olduğunu, ne yazık ki yarışların dünya standartlarında yapılmadığını söyleyip dururdum. Aslında acımız bu kadar büyükken, canımız bu kadar yanıyorken oturup da şöyle şöyle olmuş, böyle böyle olmuş demek de çok zor. Her konuda sayfalarca yazı yazabilen Rüzgarın Kızı bu hafta gördüğünüz üzere kelimelerle oynamakta güçlük çekiyor. Motorsporlarının tehlikeli olduğunu hepimiz biliyoruz ancak bu tehlikelerin minimuma indirilmesi konusunda Türkiye’nin yapması gereken daha çok şey var. Bazıları diyor ki Sinan yeterli korumaları olmadan, kaskının bağını bağlamadan çıkmış antrenmana, diğerleri diyor ki pistte yeterli koruma alanları, sürükleneler için tehlikeyi azaltan mıcır alanlar olmadığı için sonuç böyle oldu. Her kafadan bir ses geliyor. Ama bu sesler ne yazık ki Sinan’ı bize geri getirmiyor.

Bu hafta yazımı daha fazla uzatmak istemiyorum. Biz Hürriyet/Otoyaşam ailesi olarak sevgili Sinan’ımıza Allah’tan rahmet, tüm ailesine, babası İrfan beye, annesi Nurhayat hanım’a, kardeşi Nilüfer, Kenan’ımıza ve Sinan’ın sevenlerine, tüm kalbimizle sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Sinan ile geçirdiğimiz güzel anlar, şimdi sadece bu fotoğraflarda kaldı. Ama onun sevgisi, azmi ve başarıları hep kalbimizde olacak. Nereye gittin bilmiyoruz Sinan, ama inanıyorum ki saçma sapan dünyevi işlerle uğraştığımız buralardan daha iyi bir yere gittin. Biz seni unutmayacağız, sen de bizi unutma olur mu?

Ayşe Şule BİLGİÇ
ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.

Konu Skullhunter tarafından (15-05-2008 Saat 22:09 PM ) de değiştirilmiştir..

saatte 300 km hızla gidiyorum Azrail hala peşimde..
Drift Religion
Jesse Air ile uçuyorum çok memnunum ooooh hayat ne güzel