Tekil Mesaj Gösterimi
Eski
  (#62)
Mikuni

Mikuni - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda CBF150 Siyah
Kan Grubu: A Rh-
14-05-2008, 22:38 PM

Shell ve castrol motosikletin ne olduğunu bile bilmez, motosiklete bu marka yağlar koyulmaz, aşırı yüklenmede ve yüksek devirlerde ağır hasara yol açabilir.

1 kere şunu hatırlatmak lazımdır, motosiklette vitesler ve motor aynı kutudadır yani blok olarak birdir.

Bu sözde motosiklet yağları ise yine araçlar için üretilmiştir ve üzerine sadece motosiklet resmi yapıştırılmıştır.

Sırf motosiklet için üretilen yağ arıyorsanız isviçreli motorex markasını mutlak tavsiye ederim. kendim 16 000 km kullandım ve mobil gibi bir markadan beni vazgeçirdi.

Honda'nın castrolu tavsiye etmesi motorsporlarındaki sponsorluk olayından dolayıdır, yani motosikletler için en iyi yağ olduğu anlamına gelmez.

Mobil 10/40 yağı boşaltıp motorex 10/40 yağ koydum ve motorun sesinde mü kemmel bir değişim olduğunu fark ettim. Evet motorun sesi toklaştı ve patırtı azaldı, artık daha kaliteli bir ses çıkmaya başladı ve yağın ömrü 2000 den 3000 km. ye çıktı.
Yani başka marka bir yağı 1000 km veya 1500 de değişmektense motorex 15/50 yağını 4000 km. kullanın hiç gorkmayın derim. ben çokx denedim

Ya tozu dumana katarsın, Yada tozu dumanı yutarsın