Tekil Mesaj Gösterimi
Eski
  (#5)
emin_arikoglu

emin_arikoglu - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: GSXR1000RR1
Kan Grubu: B Rh+
07-05-2008, 19:37 PM

Alıntı:
heartbreaker´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Kısaca Navigasyon demek istemiş Abla gerek yok Zümo abzurt kelimeler kullanmaya, insanları doğu yoldan bilinçlendirelim lütfen, ayrıca Türkiyede her allahın günü sokak cadde ismi değişiyor ve bu işten çok para kazanıyor burdaki satıcıları çünkü her değiştiğinde Aidat ödüyorsun yaklaşık 30 Euro civarı ve yeni haritayı yüklüyorsun. Pehhhhhhhhh zengin olmak vardı.
Alıntı:
Üstünde dört tane tuş olsa da kitapçığını okudukça ne kadar çok teferruatı varmış meğer şaşırdım. Mesela sesli yönlendirme sistemi var. Bluetooth destekli bir kulaklığınız varsa bütün işlemleri sesli olarak ta yapabiliyorsunuz. Eh kulaklık varken müzik de dinleyeyim derseniz MP3 çalıcı olarak ta on numara çalışıyor Zümo. Ama ben motorda müzik dinlemeyi sevmeyenlerden olduğum için sadece denemek amaçlı bir süre kullandım bu özelliğini. Bir de cep telefonu ile de bağlantı kurup kimin aradığını ekranda görebiliyor, kulaklıkla yine konuşabiliyorsunuz. İsterseniz uydu radyosu da dinlemek mümkün. Türkiye’de var mı bilmiyorum ama üzerinde trafik mesajlarını okuyabilen bir sistem de mevcut. İleride kaza olmuş ve trafik sıkışmışsa otomatik olarak rotayı değiştirebiliyor. Hatta yurtdışındaki haritalarda nerede trafik kamerası var hepsi kayıtlı. Sanırım bu özelliklerini Türkiye şu an desteklemiyor.

Tamam şehir içinde çok eğlenceli ama GPS cihazı alanların çoğu bunu uzun gezilerinde kullanmak için alıyor. GPS özellikleri haricinde Zümo tam bir yol bilgisayarı gibi davranabiliyor. Ne kadar yol gidildi, ne kadar benzin yakıldı, depodaki benzinle ne kadar yol gidilir, en fazla kaç km/s hıza çıkıldı, ortalama hız falan filan bir dünya bilgiyi kaydedebiliyor. Üstelik bunları bir SD karta yükleyip eve varınca seyahat hakkında en az birkaç futbol programı kadar muhasebe yapmak mümkün. Ayrıca su geçirmemesi, çok kolay kullanılması, 4 saat kadar dayanan pil ömrü ve darbelerden etkilenmemesi tamamen motosiklet düşünülerek hazırlanmış özellikler.

Bilgisayar ile de tam uyumlu namussuz. Garmin’in Map Source isimli programı ile evde bilgisayar başında istediğiniz kadar detaylı bir rota hazırlayıp, Zümo’ya atabiliyorsunuz. Ya da tam tersine gittiğiniz rotayı dilediğiniz gibi hem Map Source’da hem Google Earth ile izleyip anıları tazelemek mümkün.
fazla gelişmiş bir navigasyon desek daha doğru olur.

saatte 300 km hızla gidiyorum Azrail hala peşimde..
Drift Religion
Jesse Air ile uçuyorum çok memnunum ooooh hayat ne güzel