Alıntı:
blackberry´isimli üyeden Alıntı
hayabusanın hız dünyadaki hız rekoru 414 km/h sanırsam..tabi orjinal halindan bashetmiyorum..
|
Hocam çalışmadan geliyorsunuz.
Hatta topicte yazılanları da okumadan gelmişsiniz.
rekor denilince aklıma güvenilirlik bakımından şurası gelir ki sizin dediğinizin hikaye olduğunu anlatır.
Şurası.
Bazı motosikletlerin kaç kilometre hıza ulaştığı konusunda ulaştığı bilgilere göre karınca kaderince bişeyler yazan bir motosikletçinin tespitleri.,
Tıklayayım bakayım ne yazmış Menderes.
Alıntı:
Rigel´isimli üyeden Alıntı
Bugüne dek kullandığım 3 Japon motosiklet ve 1 Japon otomobilimde GPS ile (son derece hassas bir yöntemdir bu..!) yaptığım ölçümlerde göstergenin tutarlı bir şekilde %7 eksik gösterdiğini saptadım. Birkaç internet sitesinde de bunun Japonya'da kanuni bir sebepten dolayı tasarım aşamasında bilhassa böyle yapıldığını okudum. Japon motoru veya otomobili olanlar gerçek hızınız gösterilenin %93'üdür, haberiniz ola... Ancak odometre ve tripmetreler tam olarak doğru km'yi göstermekte, bunu da test ettim, onayladım..... 
|
Hocam olayı Japonla sınırlamasak iyi olacak.
Daha önce yazmıştık.
Avrupa da yayınlanan tüm dergilerde eğer bir test sürüşü ya da karşılaştırma yapılıyorsa, göstergedeki hızları ile ölçülen gerçek hızları karşılaştırmalı olarak verilir.
Bu mevzunun çok farklı bir yönü var.
Bu kadar dergi vs. eğer böyle bir doneyi koyuyorsa, motosiklet firmaları hala üçkağıt açmaya devam edemez.(tabii üç kağıtsa.)
Bilindiği üzere Yamaha R6 modelini değitirdiğinde 17000 devir iddiasında bulunmuştu.
Test sonuçları bu değeri bulmayınca firma isteyen olursa motosikletlerini geri alacağını bildiren bir açıklama yayınlamıştı.
Yani bu kadar hassas bir konuya üç kağıt olarak bakmak biraz yanlış olur.
Başka şeyler var işin altında ve ben karıştırmayı çok severim.