sevgili harbiturk, kasim ayinda 2006 model xtx imi satin aldim ve hayatimda hic bu kadar isabetli bi karar verdiimi hatirlamiyorum

cogunlukla asfalt kullanacagini dusundugun icin kesinlikle X derim. R'nin gittigi araziye gidemiyecegine dair yorumlara katilmiyorum, diger iki arkadasimla birlikte (klr 250 ve xtx R lari var) rahat bi sekilde her turlu yola gidiyorum. hatta Anyalya-Kalkan'daki Patara plajini (18km kumsal) bile diger ikisine gore daha rahat ve hizli geciyorum

) R ve X arasinda on suspansiyon sertligi cok farkli degil.
Fiyat farkini yaratan aradaki en buyuk fark, kanimca, segment farkidir. R enduro iken X supermoto dur, ve onumuzdeki yillarin (hala turkiyede yaris sinifi acilmadi ama) favorilerinin basinda kesinlikle "supermoto" gelecektir. yollari asfalt mi, stabilizemi belli olmayan bi ulke oldugumuz icin bence cok uyumlu ve kullanisli bi motor.
Bir diger onemli noktada izmir gibi asfalti guzel ve kaliteli bir yerlerde yasiyorsan, R modelinin aksine, X modeline asfalt lastigi takip onu bir street-bike, hafif racing motoruna cevirebilmendir. cantlar on-arka 17dir. R da bunu yapamazsin.
Durust olalim, altimdaki motora insanlarin bakmasi hosuma gider, eger senin de gidiyorsa hic dusunme, kesinlikle X al..

guvenle kalin...