|
21-04-2008, 01:57 AM
Arada kaynamasın.
Bi şeyler daha eklersem ne demek istediğim daha iyi anlaşılacak diye umuyorum.
Dünya üzerinde yaşayan kaliteli ve kültürlü insanlar, hep kültürlü ve kaliteli anne-babaların çocukları değildirler.
Yani kaliteli insanlar çok çocuk yapsın, cahil veya kapasitesiz insanlar az çocuk yapsın mantığı ile bir yere varmak mümkün değil.
Tabii ki düzgün ve vatana millete faydalı insan yetiştirme oranları aynı olmayacaktır.
Ama anne babası hangi seviyede olursa olsun, eğitim imkanı bulamayan bir çocuk büyüyünce sıradan bir vatandaş haline gelir.
Devlet çocuğun gelişimi, bakımı, eğitim ve öğretimi gibi konuları üzerine almak zorundadır.
Doğan her çocuğun sağlıklı büyümesi ve iyi bir eğitim alması devletin sorumluluğundadır.
Devletin başındakiler, ancak bu şartları sağlayabildikten sonra bu tür tavsiyelerde bulunabilirler.
Cahil, sağlıksız, dengesiz bir nesil, ülkemizi müreffeh yarınlardan ziyade kaos ortamına taşır.
Bu gün bile her yıl trafikte kurtuluş savaşında verdiğimizden daha fazla zaiyat vermekteyiz.
Savaşsak bu kadar insanımız ölmez.
Bunun sebebi çok olmamızmıdır sadece.
Yoksa cahil bir kalabalık oluşturmamızmıdır?
Boş kalabalıklar bir ülkeye katma değer sağlayamazlar.
En fazla ülke kaynaklarının daha büyük bir hızla kurutulmasına ön ayak olurlar.
Eğitim ve sağlık giderlerinin paraya bağlı olduğu ülkemizde seviyesi yüksek ailelerin 3-5 çocuk yapmaları önemli değildir.
Onları okutamadıktan, doyuramadıktan, sağlıklı büyütemedikten sonra, o çocukların diğer çocuklardan ne gibi bir farkı olur?
|