Tekil Mesaj Gösterimi
Eski
  (#25)
ELINT
Editör

ELINT - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: A Rh+
17-04-2008, 16:22 PM

Alıntı:
Eyong´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Elint bu kibar açıklamaların için teşekkürler, fakat sadece bu örnekler çoğalmayın demek için yetmez.

Terörden örnek vermişsin, insanların kandırılması için eğitimsiz ve çok çocuklu aileden olması yeterli değildir. Terör örgütü katılımcılarının yada sempatizanlarının büyük bir bölümünün eğitimli olduğunu hepimiz biliyoruz, üniversiteler binlerce sayıda bu insanlarla dolu.

Diğer örnekte öyle, sokak çocuğu örneği. Sayıya ve orantılara bakarım ben, doğan kaç çocuktan kaçı sokağa düşüyüor

Yada bizler çoğalmadığımızda sokağa çocuklar düşmeyecek mi? Terör bitecek mi?

Ne dedim ben, özellikle eğitimli ve kültürlü ailelerin çoğalması lazım.

Hatta ekonomik durumu el vermiyen ailelere 1 çocuktan fazla yapmanın ceza olması gerektiğine inanan da bir vicdansızım

Neden çoğalmak doğurmak diyince aklımıza sel sefir halde sabah akşam çocuk yapmaktan başka bir şey olmayan insanlar geliyor.

Müsait olan her aile üremeli ve çoğalmalıdır diyorum, ama aksine genel olarak bu bahsettiğim zümre doğurmaya karşı.

Dezavantajları var diye neslimiz devam etmesin mi?

Türk milleti bitsin mi?

Bu topraklar değil 70 milyon, 170 milyon nüfusu bile rahatlıkla besleyebilecek kadar büyük ve bereketli.

Merak etmeyin illaki bu topraklar hakettiğimiz gibi yönetilecek ve aradığımız refaha kavuşacağız birgün.
Olcay yazımı anlamak istedigin gibi yorumlamışsın Ben insanların 3 çocuk sahibi olmasına karşı degilim. Sadece gerekli egitim düzeyi ve yaşamını sürdürecek ekonomik düzeye gelmeden 3 çocuk yapmalarını isteyen başbakanı eleştiriyorum. Sende ekeonomik düzeyi el vermeyen ailelerin bir çocuktan fazla yapmasına karşısın buraya kadar fikir ayrılıgımız yok, fakat başbakan herkes'in en az 3 çocuk sahibi olması gerekir diyor. Bu herkes dedigi toplulugun içine köydeki mehmet emmi'de giriyor Ankarada'ki prof. doktorlarda giriyor. Başbakanımız senin gibi gelire göre çocuk sahibi olmasını savunmuyor ona göre herkes en az 3 çocuk sahibi olması gerkiyor. Benim karşı çıktıgım düşünce bu. Aynı cümleyi 3-4 defa söyledim umarım bu defa yanlış anlama olmaz

Bu arada konu hafiften siyasete kaymaya başladı sussam iyi olacak

Konu ELINT tarafından (17-04-2008 Saat 17:00 PM ) de değiştirilmiştir..