Tekil Mesaj Gösterimi
Eski
  (#23)
ELINT

ELINT - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: A Rh+
17-04-2008, 12:23 PM

Alıntı:
Eyong´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bir örnek vermek gerekirse, Almanyanın yüz ölçümü bizim 2,5 da birimiz kadar. Nüfusu 82 milyon. 2,5 katı büyüklükteki Türkiye de aynı nüfusa sahip aşşağı yukarı.

Doğum ve ölüm oranları şu anki durumu ile devam ettiğinde, 2037 yılında Türkiye'nin nüfusu "yaşlı nüfus" olarak adlandırılacak.

Tamam, şu anki yaşam şartlarımız zor. Gelirler malum, fakat ülkemiz her anlamda büyüyor ve iyi günlere doğru gitmekte. Buna paralel olarakda nüfusumuzu genç tutmak zorundayız.

2037 yılından sonra, yıllardır bahsettiğimiz düşmanlarımız ve bizi bölmek isteyen güçler savaş açarlarsa memleketi kimle savunacağız

Başbakan 3 çocuk yapın dedi diye harıl harıl çocuk çalışmasına girişmedi kimse, bu sadece kişisel önerisidir.

Bence haklıdırda, stratejinin altın kuralı çoğalmaktır. Mantıklıca çoğalmaktır tabi ki.

Ekonomik olarak kötü durumda olan ve bir çocuğa bile zor bakan çiftin 3 çocuk yapması pek mantıklı değildir. Ama gücü yeten her aile çoğalmalıdır.

Özelliklede eğitim ve kültür seviyesi yüksek olan aileler çoğalmalıdır ki nüfusun kaliteside yükselsin.

Fakat ne yazıktırki bu 3 çocuk doğurma ve çoğalma olayına karşı çıkan bu eğitim ve gelir seviyesi yüksek kişilerdir.

Asıl doğurması ve çoğalması gerekenler başbakana karşı çıkan kişilerdir bence

Biliyorum biraz siyaset oldu ama bu nüfus konusu gerçekten önemli bir konu...

Olcay, senin ve başbakanın bahsettigi stratejiyi bize 14-15 sene önce anlatmışlardı. O zamanlar anlatılmayan daha dogrusu üzerinde durulmayan konu genç nufusun fazlalıgı avantaj oldugu gibi büyük bir dezavantajda olabilecegiydi. Genç nufusu egitebilirsek evet bu büyük bir avantajdır peki biz şuan mevcut genç nufusu egitebiliyormuyuz, onların geçimlerini saglayabilcekleri bir düzeye gelmelerini saglayabiliyormuyuz?
İstanbul'u Ankara'yı bilmem ama anadoluda 45-50 kişiyi bir sınıfın içine balık istifi gibi dizip egitim vermeye çalışıyorlar yine anadolu iyi durumda göney doguda bırak egitimi türkçe bilmeyenler var.Hal böyle iken genç nufus diye bas bas bagırmanın bize faydadan çok zararı oluyor

Şimdi gelelim egitemedigimiz ihtiyaçalarını karşılayamabilecegi düzeye ualştıramadıgımız genç nufusumuza;

Ülke şuan elindeki mevcut genç nufusu egitememesi sonucunu millet olarak çok agır ödüyoruz. Doguda çocuk sorunu yok başbakanımızın ve sevgili süper modumuzun dedigi gibi onlar bol miktarda çocuk yapıyorlar?
Sonuç?
Sefalet, ve bu sefaletin sonucu illegal yolları tercih etmeleri. Doguda terörün elinden kaçıp güvenlik güçlerine sıgınan törüristlerin ifadeleri gerçekten genç nufusun fazla olmasının bize ne gibi zararı oldugunu iyi anlatıyor. Teröriste soruyorlar

asker: Neden örgüte katıldın
terörist:abi ben 10 yaşımda örgüte katıldım. İlerde burda bir devlet kurup benide şemdinliye kaymakam yapcaklardı( işte bizim egitemedigimiz genç nufustan bir örnek)

Başka bir teröriste soruyorlar

asker: neden örgüte katıldın

Terörist: Aileme ayda 150 dolar yardım yapacaklarını söylediler . Ailemin durumu kötüydü onlara yardım yapılması için örgüte katıldım.

asker: Ailene yardım yapıldımı?

Terörist: Hayır yapılmadı.!!!!!!!

Bu olayın törör boyutu bide köprü altlarındaki tinerciler var hani şu bir cep telefonu için yakınlarımız öldürenler.

Bu örnekler saymakla bitmez. Kısaca genç nufusu egitemezsen bilinçlendiremezsen bunu senin yerine başkası yapar ve şuanda yapıyorlar.(dagda egitip bizim üzerimize salıyorlar).
Bunun bedelinide askere gönderdigimiz arkadaşlarımız ödüyor.

Ülkede genç nufus diye bas bs bagırmaya başlamadan önce mevcut genç nufusa kaliteli bir egitim vermemiz gerekir.( şuanki egitim kurumları ülkenin genç nufusunun egitimini karşılayamamaktadır aksini idda eden varsa çorumun dodurga ilçesindeki şehit murat alıcı ilkögretim okuluna gitsin)Sonrada insanlara 3 çocuk sahibi olun bizler onları egitecez diye meydanlarda konuşulabilir ve gerçekten mevcut genç nufus egitilmiş güney dogudaki insanlar törörün kucagına düşmuyorsa bizde "helal olsun " deriz.

Neyse konu uzadıkça uzuyor kısacası bu kafayla biz daha fazla genç nufus sahibi olursak bu bizim için büyük bir dezavantajdır!!

not: Mesajım siyasi bir amaç için yazılmadı. Kaldıki Tükiye'deki siyasilerin hiç biri için parmagımı oynatmam