Tekil Mesaj Gösterimi
Eski
  (#17)
Eyong
Süper Moderatör

Eyong - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: '06 FZ6 Fazer
Kan Grubu: B Rh+
17-04-2008, 09:08 AM

Alıntı:
“Efendiler, nüfus bir milletin en hayati sorumluluklarından birisidir”

M.K.Atatürk (1923 - TBMM açılış konuşması)
Bir örnek vermek gerekirse, Almanyanın yüz ölçümü bizim 2,5 da birimiz kadar. Nüfusu 82 milyon. 2,5 katı büyüklükteki Türkiye de aynı nüfusa sahip aşşağı yukarı.

Doğum ve ölüm oranları şu anki durumu ile devam ettiğinde, 2037 yılında Türkiye'nin nüfusu "yaşlı nüfus" olarak adlandırılacak.

Tamam, şu anki yaşam şartlarımız zor. Gelirler malum, fakat ülkemiz her anlamda büyüyor ve iyi günlere doğru gitmekte. Buna paralel olarakda nüfusumuzu genç tutmak zorundayız.

2037 yılından sonra, yıllardır bahsettiğimiz düşmanlarımız ve bizi bölmek isteyen güçler savaş açarlarsa memleketi kimle savunacağız

Başbakan 3 çocuk yapın dedi diye harıl harıl çocuk çalışmasına girişmedi kimse, bu sadece kişisel önerisidir.

Bence haklıdırda, stratejinin altın kuralı çoğalmaktır. Mantıklıca çoğalmaktır tabi ki.

Ekonomik olarak kötü durumda olan ve bir çocuğa bile zor bakan çiftin 3 çocuk yapması pek mantıklı değildir. Ama gücü yeten her aile çoğalmalıdır.

Özelliklede eğitim ve kültür seviyesi yüksek olan aileler çoğalmalıdır ki nüfusun kaliteside yükselsin.

Fakat ne yazıktırki bu 3 çocuk doğurma ve çoğalma olayına karşı çıkan bu eğitim ve gelir seviyesi yüksek kişilerdir.

Asıl doğurması ve çoğalması gerekenler başbakana karşı çıkan kişilerdir bence

Biliyorum biraz siyaset oldu ama bu nüfus konusu gerçekten önemli bir konu...

Diyelim ki biraz bilginiz olan şey hakkında tartıştınız. Ya hiç bilginiz olmayan şey hakkında niçin tartışıyorsunuz? .Al-i İmran (66)