Tekil Mesaj Gösterimi
Eski
  (#43)
coq

coq - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: sirzhm5dUbU
11-04-2008, 02:16 AM

Olaya beyaz Türkler noktasında dahil olduğumdan, kendimde müdahil olma hakkını da görüyorum.
Bu nokta da bir şeyler yazmam icap etti.

Yazıyorum.

Emek verdiğiniz bir iş eleştirilirse ve aklı başında bir insansanız, bu eleştiriyi cebinize koyar, yapacağınız diğer işinizde kullanma klavuzu olarak saklarsınız.
Ama yaptığınız iş eleştiri sınırını aşar ve hakaret tanımlamasının içerisine girerse, sanırım hepinizin sabrı taşar.
Sizler Barkın'ı tanımıyorsunuz.
Ben tanıyorum.

Bana Hocam dediğine bakmayın.
Motosiklet konusunda beni de bir çoklarını da cebinden çıkaracak birikime sahip bir arkadaşımızdır.
Gönül isterdi ki, böyle tatsız bir konuda değil de farklı bir biçimde buluşup tartışabilseydik.
Bizlere çok büyük katkıları olabilecek bir arkadaşımızdır.
Ama yapabilir mi? Bilemem..

Asfalt Meleği beni bile kızdırdı.
Ben kötü niyetli olmadığını biliyorum.
Ama burada yazacağımız cümleleri seçerken çok dikkatli davranmamız gerektiğini sizlere hatırlatmak için iyi bir bahane oldu.
Amacım ezmek değil, kullandığımız kelimelerin nerelere gidebileceğini işaret etmektir.
Yoksa Beyaz Türkler tabirinin nerelere gideceğini ve ne anlamda kullanıldığını tabii ki biliyorum.

Aslında Konuya Beyaz Türkler kavramından yaklaşırsak, Barkın ve Asfalt Meleği aynı saftalar.

Bu topic yanlış ve uydurma bilginin insan hayatında ne gibi sonuçlar doğurabileceğinin güzel bir ispatı oldu aslında.

70 küsür bin liralık uydurma kira bedelleri, ne kadar basit bir şey olsa da iki insanın ve hatta konuya müdahil olan benim gibi diğer insanların rencide edilmesine sebep oldu.
Sebep, uydurma bir rakama inanmak.
Sonuç, kırık kalpler, ben bunlar için mi bu çileyi çekiyorum diye düşünmeye sevk edecek iştah kaçırıcı nedenler.

Ducati'nin bir çoklarınızın iştahını kabartan ve ulaşılmaz görünen son model yarış motosikleti 60 bin euro gibi bir fiyata satılırken hangi salak pistte turlamak için o parayı verir.
Allah aşkına söyleyin.
Bu dergiyi çıkaran emek veren arkadaşların hemen hepsi, bu parayı piste vereceğimize bi tane Ducati alalım yönünde oy kullanmazsa ben de Gri Türküm.

Asfalt Meleği;
almış olduğun kültür ve zeka seviyen Türkiye ortalamasının üzerinde.
Sadece şartlandırılma sorunun var ve istersen bunu da kısa zamanda halledebilecek kapasitedesin.

Gelir seviyesi belki de senin çok çok altında olan bir insanla dalaşıyorsun.
Sadece işini yaptığı ve yaptığı işe inandığı için kendini savunan bir insana saldırdın.
Bu dergiyi alan ve okuyanları Beyaz Türk olmakla suçladın.
Biliyorum niyetin aslında bu değildi.
Ama yazdıkların bu sonucu doğurdu.
Barkın'ın kendini savunmasından daha doğal ne olabilir?
Ve tüm bunları yetmişküsür bin lira ya da başka bir para birimi günlük kirası olduğuna inandırıldığın yanlış bir bilgi yüzünden yaptın.

Sen olsaydın, ve bunca çileyi sen çekseydin.
Sabredebilirmiydin?

Bir çoğunuz bilmiyor ki bu dergiyi çıkarmaya çalışan ekip, test motoru bulamadığı için okuyucusundan yardım istiyor.
Belki de testte kullanılan motor bir okuyucunun motoruydu.
Ama dergiyi Suzuki yağdanlığı olmakla suçladınız.
Sebep???
Hangi bilgiye dayanarak bu suçlamayı yapıyorsunuz?

AŞB size itici gelebilir.
Bir bayanın motosiklet hakkında ahkam kesmesi erkek egemen bir toplumun üyeleri olan sizlere ağır gelebilir.
Ama bu size o mecraya emek verenleri ezme hakkı vermez.

Gelelim kelepir fiyat mevzusuna.
Benim kullandığım motosiklet 10990 euro.
Eğer 8000 euroya bulursam bu fiyat kelepirdir.
Bu motosikletin kelepir fiyatıdır.
Ama Türkiye'de bırak 8000 euro yu,
1000 liraya motosiklet arayan biri için fahiş fiyattır.
Yazıda geçen kelepir sözcüğü alabilecek durumda olan içindir.
Yoksa altınızdaki 1000 liralık motosikleti alabilmek için hayal kuran binlerce insan ülkemizde bol miktarda bulunmaktadır.
Sizin 1000 liralık motosikletiniz 700 liraya kelepirdir.
Yani yazıda sözü geçen kelepir kelimesi ona anlam ifade eden biri için geçerlidir.

Shrieker;
CBR 600 RR'nin motorunun aynen alınıp uygulandığı HORNET bile CBR 600 RR ile karşılaştırılamaz.
600 RR'nin muadili GSXR 600 dür.
Bunu anlamak için üzerine binmek, test etmek gerekir.
Belki de böyle bir imkana sahip olmadığın için sana aynı gelmesi normaldir.
Fakat makinanın verdiği özellikleri sonuna kadar kullanmak isteyen için durum farklıdır.
Motosikletlerin yapılış amacı farklı olduğunda geri bildirimleri de farklı olur.
Yani olmak zorundadır.
Yani ben yolculuk yapacaksam ama arada sırada kudurmak istediğimde bana cevap verecek bir motosiklet istiyorsam Hayabusa alırım.
Ama yarışmak,hızlı viraj dönmek en iyi tur zamanı yapmak istiyorsam, GSXR 1000 alırım.
Mevzu budur.
Aslında bunu bir sayfa önce yazmıştım.
Fakat sanırım inanılır bulunmamış.

Asfalt meleği;
yazımdan seni kınadım,yerdim, gibi bir anlam çıkaracaksın doğal olarak.
Burası sanal bir ortam.
Aslında yokuz.
Sanal kişilikleriz yani.
Lütfen bunu kişilik haklarına ve kapasitene yapılmış bir saldırı olarak algılama.
Birbirimizi tanımıyoruz bile.
Zaten seni nasıl algıladığımı yazının içerisinde belirttim.
Yazdıklarımda samimiyim.
Bunu böyle bil....

Sen şehit oğlusun,incitme yazıktır atanı,
Verme,
Dünyaları alsan da BU CENNET VATANI...