Beni hayatımda hiç görmediğim ve tanımadığım bir insanın avukatı konumuna düşürmemenizi rica ederek daha önce başka bir topicte yazmış olduğum bazı şeyleri burada tekrarlamak istiyorum...
AŞB ÖNEMLİDİR
Çünkü;
sadece kötü örnek olabilecek olaylarla medyanın gündemine gelen bizlerin zayıfta olsa sesidir.
Bilgi sahibi olmak başka bir şeydir.
Bilgiyi karşındakinin anlayabileceği şekilde paylaşabilmek farklı bir şeydir.
Bir gazetede köşe yazan bir yazarın yazdığı konu benim çok iyi bildiğim bir konu olabilir.
Bu bana bunları niye yazıyorsun deme hakkını vermez.
Çünkü milyonlarca insan bunları bilmiyor.
Sen bir yazara böyle şeyleri yazma dersen,
o bilgiye ihtiyacı olan kesimin öğrenme hakkını engellemiş olursun.
Daha önce de yazmıştım.
Gazete memleketin en ücra köşesine kadar giren bir mecradır.
Geçtiğimiz günlerde forumumuzda yer alan bir istatistikte Türkiye'de 2 milyon motosiklet kullanıcısı olduğu yazıyordu.
Kaldı ki bu kayıtlı kullanıcı sayısıdır.
Yani Türk çekirdek aile yapısının ortalama 5 kişiden oluştuğunu düşünürsek, 10 milyondan fazla insanı ilgilendiren bir konu motosiklet.
Motosikletle ilgili sitelerin izlenme oranına baktığımızda ise, toplam ilgili sayısı 100 bin kişiyi geçmez.
geri kalan 9 milyon 900 bin kişinin bu tartışma ve bilgilerden haberi bile yok.
AŞB ya da başkasına yazma demek, bu kalan kesimin bilgiye ulaşma hakkını gasp etmek demektir.
Dışarıda kask diye bir nesnenin varlığından habersiz milyonlarca insan var arkadaşlar.
AŞB kask takın dedi diye yerden yere vurmanın bir anlamı yoktur.
Yazdıklarından nasıl oluyor da ukalalık yapıyor gibi bir anlam çıkartabiliyorsunuz ben anlamıyorum.
Kadın kendisini aşan bir konuda bir şey yazmıyor ki!
Bildiği kadarını yazıyor.
Anlamadığı konulara girmiyor.
Bilmediği bir konuda ahkam kesmeye kalksa, ilk önce ben yapıştırırım ukala sıfatını.
Benim ya da bir başkasının bilgi birikimi AŞB'den daha yüksekte olabilir.
Ama biz yazarsak, motosikletçiler,
AŞB yazarsa herkes okur...
Amaç ta bu olmalıdır.
Herkes okusun.
Uzun oldu biliyorum ama bişey daha ekleyeceğim.
Türkiye'de motosiklet kültürünün oluşmadığından şikayet edip duruyoruz.
Bunu oluşturmak için üzerimize düşeni yapıyormuyuz peki?
Defalarca yazdım.
Eğer bu konuda katkıda bulunmak istiyorsanız, lütfen motosikletle ilgili mecralara destek verin.
Bütçeniz yettiği kadar çıkan tüm dergileri satın almaya çalışın.
Motosiklete yer veren gazeteleri baş tacı yapın.
Motosikletle ilgili program yapan televizyon kanalları en çok izlenen kanallar olsun..
Bakın sonra gerisi nasıl çorap söküğü gibi gelecek.
Avrupa da motosiklet kültürü kulaktan kulağa oynayarak yayılmadı.
Bunu başaran medya ve o medyaya destek veren motosiklet sürücüleridir.
Ps: Bu yazı bir eleştiri yazısı değildir. Çünkü çok sevdiğim kardeşlerim yazının ana fikrine bir karşı duruş sergilemişler. Hiçbirinizin yazdıklarım(Bir Hiç) yüzünden kalbinin kırılmasını istemem. Yazıyı lütfen bir fikir yazısı olarak algılayın.....
Okuyanlara teşekkür ederim...